7.6.2021

Z veseljem vas obveščamo, da je izšel roman z naslovom Misliš resno, ki ga je napisala naša članica Sonja Pungertnik. Ob tej priložnosti ji iskreno čestitamo, romanu pa veliko uspeha.

Pri Mohorjevi založbi Celovec je izšel prvenec Sonje Pungertnik – roman z naslovom Misliš Resno?. Književno delo na privlačen način odstira pogled v življenje in doživljanje slepih, brez zadržkov govori o predsodkih in stereotipih ter nevsiljivo sporoča, kakšen naj bo oz. naj ne bo odnos videčih do slepih. Gimnazijka Sara se na pragu svoje mladosti spoprijema z izzivi in stiskami, ki jih prinaša slepota. Čeprav je zgodba izmišljena, je avtorica v njej razkrila marsikateri košček svojega doživljanja sveta in svoje lastne življenjske izkušnje, ki jih ima kot slepa. Delo ima tudi izobraževalni značaj, saj se bralec mimogrede seznani s številnimi informacijami o življenju ljudi, ki ne vidijo.

Knjiga obsega 176 strani in je v trdi vezavi. Ker je roman napisan kot konkretna življenjska zgodba, je zanimiva prav za vsakega bralca, tudi za mlade. Tisk je prijazen slabovidnim, posebnost knjige pa je tudi to, da je naslov na platnici napisan v brajici.