V torek, 10. decembra 2019 smo v dvorani Centra IRIS, Langusova 8, v Ljubljani organizirali in izvedli Kulturno srečanje KPŠRD “KAREL JERAJ” v okviru praznovanja 100 let organizirane skrbi za slepe in slabovidne. Po dveh recitiranih pesmi Romana Končarja, katerih je tudi avtor, je voditeljica Alenka Tetičkovič oznanila, da to pravzaprav ni prireditev ob 100 letnici Organiziranosti slepih in slabovidnih na slovenskem, ampak počastitev 60 letnice našega prijatelja Romana Končarja.

Scenarij prireditve je napisala dr. Aksinja Kermauner. Nastopili so: Duo Simi – Simona in Miha Jakopin, del ansambla Vesolje – Janez Mlačnik, Franc Mlačnik in pridruženi član Edvard Vodovnik, Irena Temlin in Glasbena skupina Centra IRIS (z Orffovimi inštrumenti in kot otroški zbor) pod mentorstvom Neve Láščak. Kot gostje pa so nastopili igralca Jernej in Tone Kuntner ter Godalni kvartet iz Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana, ki ga sestavljajo:
prva violina – Timotej Willewaldt, druga violina – Ana
Močnik, viola – Patricija Malovrh–Mlačnik in violončelo – Lora.

Donatorja prireditve sta bila: OPN d.o.o. in Center IRIS. Ob koncu prireditve je bila tudi pogostitev za nastopajoče in goste. ki je potekala na Jamovi 5, v Ljubljani. Hvala vsem, ki so nam kakor koli pomagali pri organizaciji tega dogodka.

Prireditev si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji: