Planinska sekcija Korak pri KPŠRD »KAREL JERAJ« vas v nedeljo, 2. februarja 2020 vabi, da se udeležite pohoda po Ljubljanskem barju preko Plešivice in Debelega hriba. Na postaji mestnega avtobusa Konzorcij (pri Nami) se bomo zbrali ob 8.45 uri, kjer bomo počakali mestni avtobus št. 6B, ki nas bo ob 9.00 uri odpeljal v Notranje gorice. Takoj za avtobusno postajo bomo krenili v hrib Plešivica. Po poti nam da čutiti, da je največji osamelec na Ljubljanskem barju. S Plešivice bomo sestopili v Podplešivico, od tam pa krenili proti severozahodu in sicer proti cerkvi svetega Janeza Krstnika v Logu, kjer bomo po nadvozu prečkali avtocesto, šli skozi Log ter zaselek Rosovše. Za zaselkom bomo že opazili oznake za slovensko pisateljsko pot, saj tam poteka odsek med Cankarjevo Vrhniko in Ljubljano. Mimo kmetije Ferjanka se bomo povzpeli na hrib Strmica. V dobri uri bomo nato prišli do 540 m visokega Vrha, po domače Debelega hriba ali Žabe. Na vrhu Žabe je tudi vpisna knjiga ter žig. Pot bomo nadaljevali proti Gradišču. Glede na to, da z njega zaradi gozda ni razgleda, ga lahko obidemo po desni strani ter pot nadaljujemo proti Draževniku in nato proti Brezovici.

Dolžina poti je približno 4 do 5 ur hoje.

Hrana je iz nahrbtnika, po dogovoru pa se ob povratku proti Brezovici zaustavimo v obcestni gostilni. Spremljevalce si preskrbi vsak sam. V primeru dežja pohod odpade. Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost. Prijava sprejema Ana Oražem na telefonski številki 041 816 436. Na navedeni telefonski številki dobite tudi ostale dodatne informacije.

Vljudno vabljeni.

Pohodniški pozdrav.


Kulturno-prosvetno in športno rekreativno društvo slepih in slabovidnih »KAREL JERAJ« vabi slepe in slabovidne ter njihove spremljevalce in prijatelje na društveno družabno popoldne. Tokrat bo naš gost akademski glasbenik – ­violončelist, komik, imitator in satirik gospod Tilen Artač. Naše družabno srečanje bo potekalo v ponedeljek, 27. januarja 2020, ob 16.30 uri, na Jamovi 5, v Ljubljani.

Prepričani smo, da bo srečanje izredno zanimivo in polno smeha. Zaradi priprave prostora vas prosimo, da se prijavite do petka, 24. januarja 2020 na telefonsko številko 041 449 442 ali na e-naslov: info@kpsrd.si.

Prisrčno vabljeni!