Od petka, 4. do nedelje, 6. oktobra 2019 so naši kegljači sodelovali na 15. mednarodnem turnirju v steznem kegljanju za Pokal Beograda, ki je potekal v Apatinu (Vojvodina). Naša ekipa v sestavi: Mitja Osolnik, Igor Žagar in Sašo Kajtna je zasedla 1. mesto (1929 podrtih kegljev). Posamezno so bile dosežene uvrstitve: v kategoriji B1 – 6. Mitja Osolnik (491), v kategoriji B2 ‑ 4. Igor Žagar (682) in v kategoriji B3 ‑ 1. Sašo Kajtna (756 podrtih kegljev). Tekmovanje je potekalo na 120 metov na polno.


Kulturno-prosvetno in športno rekreativno društvo slepih in slabovidnih “KAREL JERAJ” v sredo, 23. oktobra 2019 vabi slepe in slabovidne ter vaše spremljevalce na voden ogled po razstavi z naslovom Gledališče na dotik ‑ Na stalni razstavi Hoja za gledališčem.
Od jezuitov do Cankarja se bodo udeleženci sprehodili skozi zgodovino gledališča na Slovenskem in jo dojeli z različnimi čutili. Taktilne slike, makete in modeli predstavljajo zlasti razvoj gledališke arhitekture skozi čas ter omogočajo drugačno doživljanje in večjo dostopnost razstavnih vsebin.

Ogled bo potekal v Slovenskem gledališkem inštitutu ‑ Gledališkem muzeju, Mestni trg 17, v Ljubljani, ob 16. uri.

Za slepe in slabovidne ter vaše spremljevalce je ogled brezplačen.

Prijave sprejemamo na telefonski številki 041 449 442 do torka, 15. oktobra 2019. Na navedeni telefonski številki dobite tudi ostale dodatne informacije.

Prisrčno vabljeni!