Kulturno-prosvetno in športno rekreativno društvo slepih in slabovidnih »KAREL JERAJ« vas v soboto, 26. oktobra 2019 vabi na jesensko potepanje na Koroško.

Najprej se bomo na poti ustavili ob Preserskem jezeru, kjer bo možno spiti jutranjo kavo in se sprehoditi ob jezeru. Nato bomo pot nadaljevali v Slovenj Gradec, kjer bomo obiskali Medičarstvo Perger, kjer nam bodo podrobno predstavili njihovo delovanje. Začetki Medičarstva Perger segajo v leto 1757. Z medičarstvom, lectarstvom in svečarstvom se namreč ukvarja že deveta generacija družine. Pot bomo nadaljevali in zaključili v Gostilni Preša v Slovenj Gradcu, kjer bomo imeli kosilo, ki ga bomo popestrili z plesom in glasbo. Za dobro voljo bo poskrbel duo SIMI.

Odhod avtobusa bo izpred društva, Jamova 5, v Ljubljani ob 8. uri. Prijave zbiramo najkasneje do srede, 16. oktobra 2019 oziroma do zasedenosti prostih sedežev v avtobusu in sicer na telefonski številki 041 449 442. Na navedeni telefonski številki dobite tudi morebitne dodatne informacije.

Prispevek znaša 15,00 EUR na osebo.

Povratek v večernih urah.

Udeležba na lastno odgovornost.

Prisrčno vabljeni.