Kulturno-prosvetno in športno rekreativno društvo slepih in slabovidnih »KAREL JERAJ« vas na povabilo MDSS Kranj vabi na družabno srečanje, ki bo potekalo v soboto, 2. junija 2018, s pričetkom ob 11.00 uri, v Domu oddiha ZDSSS na Okroglem pri Kranju.

Prispevek za aperitiv, kosilo in prevoz je 15,00 € na osebo, kar poravnate na avtobusu. Vse obiskovalce srečanja obveščajo, da se bo hrana delila do 12.30 ure.

V okviru srečanja bodo organizirali posamično tekmovanje v vrtnem kegljanju. Zmagovalec bo prejel praktično nagrado.

Za ples in dobro voljo bo poskrbljeno. Pripravili bodo tudi bogat srečelov.

Organizirali bomo avtobusni prevoz. Odhod avtobusa bo izpred društva, Jamova 5, v Ljubljani, ob 10.00 uri. Povratek pa bo po 17.00 uri. Prijave zbiramo na telefonski številki 041 449 442 do vključno ponedeljka, 28. maja 2018.

Veselimo se srečanja z vami in vas prisrčno vabimo!


Kulturno-prosvetno in športno rekreativno društvo slepih in slabovidnih “KAREL JERAJ” vas vabi na društveno družabno popoldne. Ob tokratnem srečanju bo potekalo potopisno predavanje z naslovom “Vulkanske Tenerife in vzpon na najvišji vrh Španije, 3.718 m visoki El Teide”.

Predavanje nam bosta pripravila Jasna Žbontar Jakič in Emil Jakič. Prepričani smo, da bo predavanje izredno zanimivo zato vas vabimo, da se nam pridružite.

Naše srečanje bo potekalo v ponedeljek, 28. maja 2018, z začetkom ob 16.30 uri, na Jamovi 5, v Ljubljani.

Prisrčno vabljeni!


Posredujemo vam dopis Državne volilne komisije glede glasovanja invalidov, v katerem le ta pojasnjuje načine glasovanja v skladu z novelo Zakona o volitvah v državni zbor.

Pri tem izpostavljajo tri načine:

  • Po pošti (enkratno ali stalno). Za enkratno glasovanje po pošti invalid obvesti okrajno volilno komisijo, ki mora obvestilo prejeti najpozneje 10 dni pred dnem glasovanja, za stalno glasovanje po pošti pa je potrebno, v istem roku, obvestiti državno volilno komisijo. V obeh primerih je obvestilu potrebno priložiti odločbo pristojnega organa o priznanju statusa invalida. Volilno gradivo za glasovanje po pošti se invalidu posreduje na njegov naslov za vročanje.
  • Na domu. Najpozneje 3 dni pred dnem glasovanja je potrebno obvestiti okrajno volilno komisijo, da volivec želi glasovati, pred volilnim odborom, na svojem domu (na naslovu stalnega prebivališča).
  • S pomočjo druge osebe. Volivec, ki ne more sam glasovati lahko seboj na volišče pripelje osebo (ki ne sme biti član volilnega odbora), ki namesto njega, vendar pa po njegovih navodilih, glasuje.

Odpravili smo se v kraj Krka, kjer smo se pod vodstvom lokalnega vodiča podali na pot po poti reke ljubezni, po lokacijah kjer snemajo prizore priljubljene nadaljevanke Reka ljubezni. Obiskali smo tudi Krško jamo in izvir Krke.

Ustavili smo se v Slakovi domačiji "to so Slakovi iz nadaljevanke", kjer smo bili postreženi z domačim šmornom in kozarčkom žganja. Ob zvoku harmonike pa smo tudi zapeli.

Po kosilu smo obiskali ekološko kmetijo Bregar, kjer nas je najprej pozdravil in predstavil kmetijo naš član Matija. Tu so nas prijazno sprejeli in nas tudi postregli, mi pa smo lahko kupili njihove proizvode.

Nato smo se še odpravili v Veliki Kal, kjer nam je Dejan Kastelic predstavil svoje ustvarjanje, izdelovanje lesenih skulptur z motorno žago. Res je pravi umetnik!

Vrnili smo se v večernih urah, polni lepih vtisov in z novimi informacijami.

V nadaljevanju oziroma fotogaleriji si lahko ogledate nekaj utrinkov iz ekskurzije:


Naši kegljači so v soboto, 5. maja 2018 na kegljšču Proteus, v Postojni sodelovali na 35. kegljaškem turnirju za Pokal Postojne 2018 v okviru katerega je tudi letos potekal turnir za slepe in slabovidne. Kegljači so bili uvrščeni v skupno kategorijo ter ločeni po spolu: tekmovalka ‑ 5. Branka Zorko (654 ‑ B3), tekmovalci ‑ 17. Luj Šprohar (407 + 25 %), 14. Mitja Osolnik (496 + 25 %), 11. Drago Filač (507 + 25 %), 10. Franci Tomšič (662 ‑ B3), 5. Miro Rus (698 ‑ B3), 3. Igor Žagar (691 + 5 %) in 1. Sašo Kajtna (721 + 5 %).